{{ table.name || 'Beden Tablosu' }}
{{ table.description }}
Drive 50D II
Yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda mühendislerimiz, ek malzeme kullanmadan jantın dayanıklılığını ve tepkisini maksimize etmeyi başardı. Bu sayede yeni nesil Drive jantları, daha geniş lastikleri desteklemek için iç ve dış genişlikler artırılmasına rağmen hafif kalmaya devam ediyor.
Drive 50D II, ağırlık ve aerodinamik arasında mükemmel denge kuran ideal çok yönlü yarış jant seti olarak tasarlandı. Çift ağırlığı sadece 1300 gramdır. U/V şeklindeki jant profili, yanal hava akışını iyileştirerek hızlı inişlerde ve rüzgarlı koşullarda stabiliteyi artırır.
Jant tasarımının optimizasyonuna ek olarak ikinci nesil Drive jantları şu yükseltmeleri içerir: daha iyi aerodinamik, konfor ve tutuş sağlayan hooked jant; yüksek kaliteli S&S seramik rulmanlar; 4.5 mm karbon jant telleri ve konik ratchet tasarımlı eşsiz Kinetic göbek.
– Kullanım Amacı: Yol
– Karbon Jant Teli Jant Seti
– Disk Fren Jant Seti
– Fren Arayüzü: Varsayılan olarak Center Lock
– Aks: Varsayılan olarak Thru axle
Jant
Jant Boyutu: 700c
Lastik Uyumu: Clincher / Tubeless
Bead Tipi: Hooked
Jant Derinliği: 50mm
İç Genişlik: 23mm
Dış Genişlik: 31mm
Diğer
Jant Kaplama: Glossy Marbling Black
Ekstralar: Jant bandı (takılı), Tubeless valfler (takılı), Yedek jant telleri (4 adet)
Ağırlık (Çift): 1300±30g (tubeless valf ve jant bandı hariç)
Sürücü Ağırlık Limiti: 270 lbs / 120 kg
Uyumlu Lastik Boyutları: 700 x 28-45C
Önerilen Lastik Boyutları: 700 x 28-30C
Sertifikasyon: UCI Onaylı, CE Belgeli
Göbek
Ön Göbek Aralığı: 12x100mm
Arka Göbek Aralığı: 12x142mm
Rulman: S&S Seramik
Fren Uyumu: Disk (Center Lock)
Freehub Tipi: Ratchet
Freehub Uyumu: Shimano / SRAM XDR
Jant Teli
Ön Jant Teli Deseni: 3X / Radial (2:1)
Arka Jant Teli Deseni: 1X / 3X (1:2)
Jant Teli Sayısı: 21 Ön / 24 Arka
Jant Teli Tipi: Karbon Jant Teli (4.5mm)
Nipel Tipi: Alloy Secure Lock
Yedek Jant Teli: 4 Adet
JANT
Drive II jant setleri, 23 mm iç ve 31 mm dış genişlikleriyle 28c ve 30c lastikler için aerodinamik olarak optimize edilmiştir. Daha geniş lastikler daha düşük basınçla sürülebildiği için konforu artırır. Daha geniş iç jant genişliği, lastiğe daha iyi şekil vererek tutuş ve konforu iyileştirir. 31 mm dış genişlik ise günümüzde yol bisikletinde standart hâline gelen 28 mm ve 30 mm lastiklerle kullanıldığında genel aerodinamiği yükseltir.
Clincher ve tubeless uyumlu jantlarımızı özel kılan şey hooked tasarımdır. Standart hooked ve hookless jantların avantaj ve dezavantajlarını değerlendirerek her iki dünyanın en iyisini sunan bir çözüm geliştirdik. Hooked tasarımımız, hookless jantların sağladığı aerodinamik, dayanıklılık ve optimal lastik şeklini sunarken, clincher jantların güvenlik, lastik uyumluluğu ve yüksek basınçla kullanılabilme avantajlarını da korur.
Genişlik artmasına rağmen orijinal Drive jant setleriyle aynı ağırlıkları korumayı başardık. Bu, yeni UNI karbon fiber katmanlama teknolojimizdeki gelişmeler sayesinde mümkün oldu.
JANT TELLERİ
Drive II jantlarında 4.5 mm aero bladed karbon jant telleri kullanıyoruz. Yapıştırılmış karbon jant tellerinin aksine, bizim tellerimiz çelik muadilleri kadar kolay değiştirilebilir. Her jant teli yaklaşık 3 gramdır. Laboratuvar testlerimizde çelik jant tellerine göre %8 daha yanal sert olduğu kanıtlanmıştır. Bu da daha verimli güç aktarımı ve watt tasarrufu sağlar.
Drive II jantlarındaki karbon jant telleri bükülme (spoke twist) yaşamaz; her zaman en aerodinamik pozisyonda kalır ve tutarlı yüksek performans garantiler. Karbon jant tellerimiz, sponsorlu UCI ProTeam ve Continental takımlarımız tarafından üç yıldan fazla süredir profesyonel pelotonda güvenilirliğini ve dayanıklılığını kanıtlamıştır.
KINETIC RATCHET GÖBEK
Drive II yol jant setleri, önceki pawl-ratchet mekanizması yerine 50T star ratchet mekanizması kullanan yepyeni Kinetic göbeğe sahiptir. Kinetic ratchet’ler konik şekilde işlenmiştir; bu sayede kavrama yüzeyi artar ve ömür uzar. Daha güçlü bir yay, atlama ve kayma riskini azaltarak tutarlı bir sürüş deneyimi sağlar.
Göbekte yeni bir su geçirmez conta bulunur ve daha güçlü yay sayesinde pedal çevirirken ratchet kayması ve atlaması önemli ölçüde azalır.
Diğer tüm tasarımlarımız gibi Kinetic göbek de 5 eksenli CNC tezgâhlarında tarafımızdan üretilir. Ömür ve yuvarlanma direncini iyileştirmek için yüksek kaliteli S&S seramik rulmanlar tercih edilmiştir. Yüksek kaliteli rulman kadar mükemmel rulman yuvası uyumu da kritiktir. CNC tezgâhlarımız rulman yuvalarını 0.02 mm toleransla işler; bu da son derece düşük yuvarlanma direnci ve uzun ömür sağlar.
TESTLER
Laboratuvar Testleri
Her jant seti fabrikamızda dayanıklılık, ömür ve sertlik olmak üzere 20’den fazla laboratuvar testinden geçer. Ayrıca her jant, üst düzey profesyonel yarışlarda kullanıma uygunluğunu belgeleyen UCI Dikey Darbe Testini başarıyla tamamlar.
Silverstone Rüzgâr Tüneli Testi
Drive II’yi İngiltere’deki Silverstone Engineering Hub’da test ettik. Sonuçlar CdA’da (Sürüklenme Alanı Katsayısı) %2.84 azalma gösterdi; bu da aynı güç çıkışında daha az hava direnci ve daha yüksek hız anlamına gelir. -15° yaw açısında Drive 50D II, aynı hızda önceki modele göre 5.2 watt tasarruf sağladı.
CFD Simülasyonu ve Gerçek Dünya Testleri
Laboratuvar testlerinin yanı sıra aerodinamik ve gerçek dünya performansına büyük önem veriyoruz. Mühendislerimiz tasarım aşamasında yüzlerce saat CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) simülasyonu çalıştırarak ilk prototip üretilmeden önce aerodinamiği optimize eder. Ayrıca kendi ekibimiz ve sponsorlu UCI profesyonel bisiklet takımlarımızla kapsamlı gerçek dünya testleri gerçekleştiririz. Yüz binlerce kilometrelik sürüş deneyimine dayanan geri bildirimleri, ürünlerimizi sürekli geliştirmemize yardımcı olur.
Ürün Filtreleri | ||
|---|---|---|
| Tedarikçi Ürün Kodu | : | DRIVE-50DII-BLACK |